Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, belediye personeli ile düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Perşembe Pazarı’nın üzeri kapalı bölümünde gerçekleştirilen iftar yemeğine, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, memurlar, işçiler aileleri katıldı. Yemek öncesi alandaki tüm masaları gezen Başkan Akkaya ve eşi, belediye personelinin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yemek öncesi yaptığı konuşmasında, “Allah Ramazan ayımızı mübarek eylesin, oruçlarımızı kabul eylesin, bizleri sağlıcakla huzurla daha nice böyle güzel günlere kavuştursun. Bu vesile ile Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nızı da tebrik ediyorum. Belediyecilik hakikaten zor bir görev. Bir insanın doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyacıyla ilgileniyoruz. Zaman zaman çocuğumuzdan, eşimizden, ailemizden ödün veriyoruz, onlara gerekli ilgiyi ve zamanı ayıramıyoruz. Örnek verecek olursak bu sene Ramazan Bayramı’yla Nasreddin Hoca Şenliklerimiz çakıştı. Bizler, yine görev başında olacağız. En kıymetli olan görev zordur, görev zor olursa da kıymetlidir. Hiç olmazsa, senede bir defa bütün aile fertlerimizle beraber bir araya gelelim, kaynaşalım diye böyle bir iftar yemeğini tertip ettik. Bu artık geleneksel hale geldi. İnşallah bundan sonraki senelerde de aile bireylerimizle beraber hep bir arada, bu tür programları gerçekleştireceğiz. Ben hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyor, kazandığınız rızıkların helal olmasını diliyorum. Ailenize çocuklarınıza helal rızık götürme noktasında Cenabı Allah’a dua ediyorum. Zaman zaman kar temizliğinde, sel felaketinde gece gündüz demeden ben babalarınızı, eşlerinizi arıyorum. Gece yataktan kaldırıyoruz ve göreve gönderiyoruz. Sizlerden de bu gibi görevlerde kusura bakmamanızı rica ediyor, helallik diliyorum. İşimiz kolay değil, inşallah Cenabı Allah direncini ve sevabını verecektir” diye konuştu.
Okunan ezanla birlikte yapılan iftarın ardından dua edildi. Duadan sonra Başkan Akkaya, yemeğe katılan belediye personeli ile bir süre sohbet etti.