Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, 190. Zabıta Haftası münasebetiyle Akşehir Belediyesi’nde çalışan zabıta personelinin haftalarını kutladı.
Akşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda zabıtalarla bir araya gelen Başkan Akkaya zabıtaların haftasını kutladı. Yapılan kutlama toplantısına Başkan Akkaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Yapı Kontrol Müdürü ve Zabıta Müdür Vekili Mehmet Tunçez, Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıtalar ile Akşehir Belediyesi özel güvenlik görevlileri de katıldı. Başkan Akkaya yapılan her hizmetin güzel ve kutsal olduğunu belirterek “Zabıtamız, belediyemiz bünyesinde görev yapan en önemli birimlerden birisidir. Art niyetli ve vatandaşı rahatsız eden insanlar için, devletimizin haşmetli yüzünü gösteren otoriteyi sağlayan zabıta birimimizken, yine mazlum insanlara karşı devletimizin şefkatli yüzünü gösteren zabıta birimimizdir. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız da zabıtamızla beraber birlikte hareket ediyorlar. Zabıtamız kadar tabii ki, resmi anlamda yetkili değiller ama onların da önemli bir görevleri var ve onlar da belediyemiz adına görev ifa etmektedirler. Belediyemizdeki tüm birimlerin önemli görevleri vardır, hepsi önemlidir, yani önemsiz bir şey yok, sonuçta hizmettir ve halka hizmettir ama belediye bünyesinde zabıtayla imarın görevleri biraz daha zahmetlidir ve hassasiyet gerektirir. Çünkü insanların mağduriyetleri vardır, genelde beklentiler farklıdır. Vatandaşımıza olabildiğince şefkatli mütevazi davranmamız gerekiyor ama rahatsız eden vatandaşımıza ve suçlu olanlara da dozunu iyi ayarlamak gereken tutanak ne ise tavrımızı koymak ve gereğini yapmak gerekiyor. Bu vesileyle; tekrar sizlere görevinizde kolaylıklar diliyorum. Akşehir halkımızın haksızlığa uğramaması noktasında, onların yaşam kalitesini artırma noktasında, gayretlerinizin artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.
Konuşmasının ardından zabıta personeli ile bir süre sohbet eden Başkan Akkaya daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.