Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Konya’daki engelli derneklerinin yöneticileri ve üyelerini iftarda ağırladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri ile iftarda bir araya geldi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı üzerindeki programa Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi, Görmeyenleri Koruma Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Gönül Gözü Derneği, Engelli Sporcular Spor Kulübü ve engelli mehter takımı üyeleri katıldı.
Konya’nın son yıllarda gelişip güzelleştiğini, şehircilik açısından önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Başkan Akyürek, dünden bugüne engellilere yönelik birçok çalışmaya hep birlikte imza attıklarını, gelişmenin devam ettiğini dile getirdi. Asıl engelin zihinlerde olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, “Cenab-ı Hak zihinleri engelli olanlardan, yani düşüncesi engelli olanlardan etmesin. İnsanın düşüncesi engelli olursa hem bu dünyada hem öbür dünyada kaybedenlerden olur. Cenab-ı Hak özellikle bâki olan, ebedi olan hayatta hepimizi mutlu kılsın, hepimizi cennetine katsın, iki dünyada mutlu ve huzurlu etsin” diye konuştu.
İftar programına katılan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Derviş Ahmet Şahin de engellilere verdiği destek ve iftar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ettiler. Programda engelli fotoğraf sanatçısı İsmail Değirmenci, Başkan Akyürek’e Konya temalı fotoğraf hediye etti.