Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin dört bir tarafından çeşitli branşlara atanan ve stajını Konya’da yapan öğretmen adayları ile bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni kapsamındaki “Tarihi ve Misyonu Olan Bir Şehirde Belediye Başkanı Olmak” konulu konferansta öğretmen adaylarıyla buluşan Başkan Akyürek, öğretmen adaylarına tavsiyelerde bulundu. Kendi öğrencilik dönemi ile mevcut öğrencilik dönemini karşılaştıran Başkan Akyürek, “1970’li yıllarda öğretmenlik mesleği en son düşünülen mesleklerden biriydi. Maddi ve teknolojik imkansızlıklar had safhada idi. Öğrenciyi döven öğretmenler mevcuttu. Şimdi hamdolsun kaliteli öğretmenler, sorgulayan ve araştıran öğrenciler var” dedi. Çocuklara asil insan muamelesi yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Özellikle ilköğretim bölümünde eğitim verecek olan öğretmen arkadaşlara sesleniyorum. Çocukları asil bir insan olarak muhatap alın. Onları hafife almayın. Çocuklara sevgi ile yürüyün. Derslerinize çalışarak gidin ki öğrencilere daha fazla katkınız olsun” diye konuştu.
Tarihi ve misyonu olan bir şehirde belediye başkanı olmak için kadim şehrin içerisinde yaşamış önemli şahsiyetlere yakışır bir hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Akyürek, “Yarın dar-ül bekaya irtihal ettiğimizde karşımıza sultanlar ya da Hazreti Mevlana çıksa ve ‘Benim sizlere emanet ettiğim felsefem, emanetimi nasıl ve ne şekilde korudunuz’ diye sorarsa, onlara verecek cevabımız olmalı. Bizler bu anlayış ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Çocukların milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirilmesinin önemine de dikkat çeken Başkan Akyürek, tüm öğretmen adaylarına görevlerinde başarılar diledi.