Konya’nın Karapınar ve Emirgazi ilçelerinde belediye yatırımlarını inceleyerek vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye ne zaman tarihi misyonuna sahip çıkma sürecine girse önüne engeller çıkarıldığını belirterek, “Yeniden şahlanış için karşımıza konulan engelleri hep birlikte aşalım” dedi.

Başkan Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Emirgazi ve Karapınar’da vatandaşlarla bir araya geldi. Diyarbakır-Mardin Karayolunda terör saldırısında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu coğrafyasının sevgi harcı ile yoğrulduğunu kaydetti. Başkan Akyürek, “Ecdadımızın ayağını bastığı her yerde barış, adalet ve sevgi hakim olmuştur. Ne zaman ki Osmanlı yıkılış sürecine girdi, ne zaman ki Türkiye zayıfladı, o gün İslam coğrafyasında kan döküldü. Yeni bir barış devrine ihtiyaç var. Yeniden lider ülke Türkiye’ye katkıda bulunmamız gerekiyor. Türkiye ne zaman tarihi misyonuna sahip çıkma sürecine girse önüne engeller çıkarılıyor. Ama bu topraklarda ekilen fitne ve fesat tohumları bir miktar yeşerme imkanı bulmuşsa da ayrık otu misali kaybolup gidecektir” dedi.

“Türk-İslam düşmanlığı Avrupa’da büyüyor”

Avrupa’daki Türk ve İslam karşıtlığına dikkat çeken Başkan Akyürek, “15 Temmuz’daki yenilgi sadece darbecilere ait değildir. Onların destekçileri de millet karşısında yenilmiştir. Bunlar kimlerdi diye merak ediyorduk, şimdi ellerini kaldırarak kendilerini gösteriyorlar. Avrupa’nın aldığı tavrı görüyorsunuz. Türkiye’nin iç siyasetine açıkça müdahale ediyorlar. Millet karşısında yenilgiye uğrayanların rövanş alma duygusu harekete geçti ve 16 Nisan referandumunu bir fırsat olarak görüyorlar. Hollanda, İsviçre, Almanya ve Avusturya ile yarışıyoruz sanki. Onlar ‘hayır’ için, biz ise ‘evet’ için mücadele veriyoruz. Şu an bir parti seçimi de yok, Cumhurbaşkanlığı seçimi de Darbeler döneminin ve vesayetin tamamen ortadan kalkması için uğraş veriyoruz. Bürokrasinin kalkması ve hizmetlerin daha hızlı verilmesi için bu seçim çok büyük önem taşıyor. Yeniden şahlanış için batılıların koyduğu engelleri hep birlikte aşalım” ifadelerini kullandı.

“Topyekün kalkınma için çalışıyoruz”

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelere yapılan yatırımlar ve kazandırılacak projeler hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, ilçelerde kısa vadeli yatırımları hayata geçirdiklerini, topkeyün kalkınma için yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak da, Emirgazi ilçesine kazandırılan 19 milyon lira değerindeki yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Karapınar’daki programda konuşan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka da, Büyükşehir Belediyesinin ilçeye 48 milyon liralık yatırım yaptığını belirterek, “Yapılan yatırımlarda Büyükşehir Belediyemizin büyük desteğini gördük. Bütçenin çok üzerinde işler yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Konya’ya 30 tohum eleme tesisi kuruldu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Emirgazi ilçesine kazandırılan Tohum Eleme Tesisini inceledi. Başkan Akyürek, Konya genelinde çiftçiye kaliteli tohum kazandırmak için 30 tohum eleme tesisini hizmete sunduklarını ifade etti. Daha sonra Işıklar Mahallesi’ne geçerek mahalle yolu çalışmasını başlatan ve vatandaşlarla bir araya Başkan Akyürek, ardından Karapınar ilçesine geçerek KOMEK’te eğitim dönemi açılışını yaparak sınıfları ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karapınar Şehir Konağı ve Şehir Parkında da inceleme yapan Başkan Akyürek, programı kapsamında İslik ve Hotamış mahallelerinde de vatandaşlarla buluşarak yatırımları ve referandum sürecini anlattı.