Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İstanbul’da dün kapılarını ziyaretçilere açan uluslararası fuara katılan Beyşehirli silah üreticilerini açtıkları stantlarda ziyaret etti.
Başkan Özaltun, kendisine eşlik eden Üzümlü Mahallesi Muhtarı Salih Özparlak ile birlikte bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Prohunt Av, Silah&Doğa Sporları Fuarı’na katılan Beyşehir merkez, Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde av tüfeği üretimi yapan ve her biri ayrı bir marka değeri oluşturan firmaları açtıkları stantlarda ziyaret etti.
Fuarda stantları tek tek ziyaret eden Özaltun, Huğlu ve Üzümlü bölgelerinde faaliyet gösteren artık her biri marka haline gelen av tüfeği üretimi yapan firmaların Beyşehir’in son yıllardaki yüz akı konumuna geldiğini söyledi. Başkan Özaltun, uluslararası düzeydeki fuarlara katılımın önemine dikkat çekerken, bölgedeki silah üretiminin tanıtımı açısından bu tür organizasyonlarda yer almanın kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Özaltun, yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki fuarda Beyşehir’imizin gururları av tüfeği üreticileri olan hemşehrilerimizin yanındaydık. Onlarla bir kez daha iftihar ettik. Bölgemizden firma bazında katılım o kadar yoğundu ki, kendimizi adeta Beyşehir’de gibi hissettik. Ziyaretimizde küçük ama manevi olarak güçlü olmaları için firmalarımıza bir nazar boncuğu hediye ettik. Allah’ım tüm esnaflarımızı, üreticilerimizi, sanayicilerimizi kazadan, beladan uzak tutsun, işleri bol ve bereketli olsun inşallah” ifadelerini kullandı.