Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sebze ve meyve halinin şehir merkezi dışına taşınması için yürüten çalışmalar kapsamında yeni hal yeri olarak belirlenen arazide incelemelerde bulundu.
Sebze ve meyve halinin şehir içerisinde kalması nedeniyle trafikte aksamalar yaşanması başta olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan Özgüven, yeni hal projesinin uzun soluklu ve belirlenen kriterlere cevap verebilecek şekilde hayata geçirileceğini söyledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal ve teknik personelle birlikte yeni hal yeri olarak belirlenen arazide incelemelerde bulunan Özgüven, "Daha önce hal esnafımız ile birlikte toplantılar düzenleyerek, yeni hal yerinin tespiti ve projesi üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Hal esnafımızın görüş ve önerileri dikkate alınarak şehrimize yakışan ve uzun yıllar sağlıklı bir şekilde hizmet verebilecek hal yeri için proje çalışmalarımız başladı. 500 Evler Mahallesinde yapımını gerçekleştireceğimiz projemizin startı için en kısa zamanda düğmeye basacağız" dedi.
Başkan Özgüven, yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan projenin maliyetinin de 7 milyon TL civarında olacağını sözlerine ekledi.