Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 15 Temmuz akşamı yaşanılan darbe girişiminde siyaset üstü bir birliktelik göstererek milli iradeye sahip çıkan vatandaşlara, siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarına teşekkür etti.
AK Parti, CHP, MHP ve BBP İlçe Başkan ve yöneticileri ile basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Özgüven, yaşanılan süreçte gösterilen ortak birlikteliğin ülkenin geleceği adına önemli olduğunu söyledi.
AK Parti İlçe Başkan Vekili Veysel Özince, CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy ve BBP İlçe Başkanı Aydın Demirtaş ile parti yöneticileri ve basın mensuplarının yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Özgüven, 15 Temmuz’da ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü ve bu hain plana kalkışanların heveslerinin kursaklarında kaldığını kaydetti.
Hain saldırıya 7’den 70’e tüm vatandaşların tepki gösterdiğine vurgu yapan Özgüven, Ereğli’de de Yunus Emre 15 Temmuz Demokrasi Parkında vatandaşların hiç bir siyasi görüş ayrılığı yaşamadan bir araya gelerek vatanına, milletine, iradesine sahip çıktığını belirterek, bu süreçte gösterilen birlik ve beraberliğe teşekkür etti.
CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil ise, "Bugün bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e teşekkür ediyorum. Bizim için partilerden daha önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığıdır. Devletimize yapılacak her türlü tehditte biz her zaman bir arada olacağız. Darbe girişimini tüm halkımız bertaraf ederek memleketimize zarar gelmesini engelledi. Artık daha duyarlı olup birlikteliğimizi pekiştirmeliyiz" diye konuştu.
Darbe girişiminin Türk Milletinin gücüyle engellendiğini kaydeden MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy, bu girişimde bulunan hainlere ve Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen dış güçlere Türk halkının cevabını net bir şekilde verdiğini söyledi.
AK Parti İlçe Başkan Vekili Veysel Özince ise konuşmasında, "15 Temmuz bir darbe girişimi değil terör girişimidir. Asker kıyafeti giymiş teröristlerin gerçekleştirmek istediği bu hain plan milletimizin gücüyle püskürtülmüştür. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
BBP İlçe Başkanı Aydın Demirtaş, darbe girişimini gerçekleştirenlere Türk milletinin ağır bir darbe vurduğunu kaydederek, "Teröre ve darbelere hiç bir zaman boyun eğmedik. Biz birlik ve beraberlikten yana olduk ve olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Toplantı toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.