Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya’daki üniversitelerinde doktora ve yüksek lisans çalışması yapan uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda, Konya’da doktora ve yüksek lisans çalışması yapan uluslararası öğrenciler ile bir araya gelen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, gençlere büyük önem atfettiklerine dikkat çekerek, “Türkiye’nin şu anda geleceğe ışık tutan bir misyonu var. Bölgesinde kutuplaştırıcı değil birleştirici bir rol üstleniyor. Tabii ki bu rolde sizlere de büyük görevler düşüyor. Belediye olarak farklı gençlik gruplarıyla çalışmalarımız var. Geçtiğimiz yıl gençlik meclisini kurduk. Sizlerin de onlarla entegrasyonu olaya daha faklı bir boyut katacaktır” dedi.

“Yük olmadan yük almalıyız”

Türkiye’nin bölgesindeki rolüne de işaret eden Toru, “Ülkemizin özellikle İslam alemindeki baskı ve zulmün kalkması noktasında birleştirici bir pozisyonu var. Bizler de bu süreçte her birimiz; akademisyen olsun, bürokrat olsun, siyasetçi kimliğiyle olsun devletimizin başındaki büyüklerimize yük olmadan yük almaya çalışıyoruz. Bizim yükümüzü alacak olanlar da gençlerimiz. Sizler bize ailelerinizin, ülkelerinizin emanetisiniz. Burada en yüksek düzeyde eğitim almanızı; ülkenize ve insanlığa güzel hizmetler yapmanızı arzu ediyoruz. Bizim için çok kıymetlisiniz ve sıkıntılarınızda yanınızda olmak bizim için bir görevdir” diye konuştu.