Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçede yaşayan 15-25 yaş arası gençleri başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi esnasında bombalanan Gazi Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM)’ne götürecek.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, festival alanında devam eden demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, ilçede yaşayan 15/25 yaş aralığındaki gençleri düzenledikleri gezi programı kapsamında başkente götüreceklerini söyledi. FETÖ’nün darbe teşebbüsüne kalkıştığı anlarda Türkiye’nin savunması için alınan uçaklar tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kalbine bombaların atıldığını vurgulayan Özaltun, “Bu gençlerimizi darbe girişimine karşı adeta destan yazılan ve büyük kahramanlıkların sergilendiği başkent Ankara’ya ve buradaki FETÖ’cülerin ve namussuzların bombaladığı gazi TBMM’ne götüreceğiz. Gençlerimize müze olacağı belirtilen TBMM’nin bombalanan yerlerini göstereceğiz. Gençlerimiz, bu cuntacı hainlerin o gün yaptıklarını bizzat kendi gözleriyle yerinde görecekler” dedi.
Başkan Özaltun, gezi programının demokrasi nöbetlerinin bitiminin açıklandığı tarihin hemen ertesi günü olan Perşembe günü olacağını da ifade ederek, “Nöbetimiz Çarşamba akşamı Cumhurbaşkanımızın ifadesine göre biteceği yönünde ama bizim nöbetimiz bitmeyecek inşallah” diye konuştu.
Festival alanında kurulan stant ile AK Masa’ya Ankara gezisine katılmak üzere bugün öğlen saatlerine kadar başvuruda bulunan gençlerin gazi TBMM’ni ziyaret edeceği belirtildi.