Konya’nın Beyşehir ilçesinde Temmuz ayında kurulan Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı, açılışlarda, belediyenin çeşitli tören ve organizasyonlarında yer almaya başladı.
18 kişiden oluşan mehter takımının tamamı belediyenin zabıta ve diğer çeşitli birimlerinde görev yapan gönüllü personellerinden oluşuyor. Yaklaşık bir haftalık eğitimin ardından ilk konserini festival meydanında 15 Temmuz Demokrasi Nöbetlerinde veren mehter takımı, kısa süre içerisinde gösterdiği başarılı performansı ile ilçe halkının da beğenisini ve takdirini kazandı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, mehter takımının eğitmeni Selahattin Berker’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Özaltun, “Beyşehir’de yine bir ilk olan Mehter Takımını kurmaktaki amacımız, Göktürkler’den Karahanlılar’a, Selçuklular’dan Anadolu Selçukluları’na ve Osmanlı İmparatorluğuna kadar Türk Devletleri’nde bin yıldan bu yana barış ve güvenin kaynağı olarak dünyanın en eski askeri bandosu olan mehteri yaşatmak, çevremize ve halkımıza tanıtmak, sevdirmek ve mehterin gururunu, heyecanını hep birlikte paylaşarak gelecek nesillere aktarmaktır. Temmuz ayında kurulan ve tamamen gönüllü belediyemiz çalışanlarından oluşan Mehter Takımı’na fedakarane çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Mehteran Takımı eğitmeni Selahattin Berker de, Belediye Başkanı Murat Özaltun’dan gelen talimat doğrultusunda mehteran takımını oluşturup çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Çalışmalarda sona doğru yaklaştıklarını da aktaran Berker, mehteran takımının çalışmalar sonunda 10 marşlık bir repertuvara sahip olacağını ifade etti.
Berker, Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın Antalya’da ziyaretçilere açılan EXPO 2016 Fuarı’nda da konserler verdiğini sözlerine ekledi.