Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, takviye edilen yeni araç ve sivrisinek makineleri ile sinekle mücadele filosunu güçlendirdi.
Beyşehir ilçesinde, yaz döneminin gelmesi ile birlikte sinekle mücadele çalışmaları yoğunluk kazandı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, havaların ısınmasıyla beraber halkın yoğun şikayetine yol açan sinekle mücadelede bu yıl bahar mevsiminden itibaren adeta seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Beyşehir’in yaz dönemi ile birlikte ziyaretçi yoğunluğunun artmaya başladığını belirten Özaltun, gerek ilçede yaşayan vatandaşların gerekse ilçe dışından gelen misafirlerin sivrisinek ve uçkunlardan zarar görmemesi ve mağdur olmaması için Belediye olarak her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.
Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün havaların ısınmasıyla artan sinek popülasyonuna karşı daha etkili olabilmek için ilaçlama çalışmalarına bugünlerde daha da hız verdiğini anlatan Özaltun, ilaçlama faaliyeti yürüten ekip ve ekipman sayısını da artırdıklarını söyledi. Beyşehir Belediyesi olarak mevcut ekipman ve ilaçlama makinelerine ilave olarak 15-20 metre yükseğe ilaç atabilecek boyutta bir makine alımı yaptıklarını da vurgulayan Özaltun, “Özellikle, hava karardıktan sonra yollardaki trafik lambalarında çok sayıda sivrisinek ve uçkunun aydınlanmanın olduğu bölgelerde kümelendiğini görürüz. İşte, burada kümelenen sineklere karşı da artık bu makine sayesinde daha etkili bir çalışma sağlayabileceğiz.”dedi. Özaltun, ilaçlama faaliyetleri yürüten ekiplerin dönemlerinde ilgili birimlerle de koordine ederek profesyonel bir çalışmaya imza attığını, gerçekleştirilen takım çalışmasının ise bu hususta elde edilen başarıda da önemli paya sahip olduğunu dile getirdi.
Başkan Özaltun, yürütülen çalışmalarla şu bilgileri verdi:
“Belediye olarak ekibimizi profesyonelleştirirken, araç ekipman noktasında da araçlarımızı yeniliyoruz, modernize ediyoruz. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne kıyısı olan Beyşehir’in çok geniş bir coğrafyadan oluşmasından dolayı araç ve ekipman sayımızı da sürekli artırıyoruz. Bu sene, Konya’nın ilçelerinde olmayan iki yeni sivrisinek ilaçlama makinesi satın alma yoluna gittik. Dolayısıyla bu yıl daha da güçlenen yeni sinekle mücadele araç filomuz ve yeni ilaçlama makinelerimizle birlikte, inşallah hemşehrilerimizi sivrisinek konusunda mağdur etmemeyi düşünüyoruz. Çalışmalarımızı ilçe merkezimizin yanı sıra, 55 dış mahallemizde de gerçekleştiriyoruz. Amacımız, sinek ve uçkunların verdiği rahatsızlıktan vatandaşlarımızı korumaktır, yürütülen bu çalışmalara rağmen sinekle ilgili herhangi bir rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın da AK Masa ya da ilgili birimlerimiz aracılığıyla Belediyemizi bilgilendirmesi halinde, ilaçlama ekiplerimizi o bölgelere yönlendirmemiz ve kanalize etmemiz daha kolay ve hızlı olabilecektir.”
Özaltun, bu yıl özellikle sivrisinekle mücadelede elde edilen başarıda Beyşehir Gölü kıyısında belediye tarafından yürütülen sazlık kesim çalışmalarının da önemli bir etkisi olduğunu da vurgulayarak, “Tabi Beyşehir Gölü’nün kıyılarındaki sivrisinek üreme yerleri haline gelen sazlıkların bu yıl kesiminin yapılarak temizlenmesi de sinekle mücadelede işimizi kolaylaştıran bir faktör oldu. Önceki dönemlerde, teknelerle bu sazlık alanların arasına girerek de ilaçlamalar yapıyorduk. Ama bu yıl sazlıkların kesilmesi ile ekiplerimiz göl üzerinde böyle herhangi bir ilaçlama faaliyeti yapmayacak. Bu da sevindirici bir gelişme oldu” diye konuştu.