Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Dolunayda Akşam Tiyatro ekibi tarafından “Gül Tanem” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Beyşehir Belediyesi organizasyonu ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Göl Düğün Salonu’nda sahnelenen oyun salonu dolduran kalabalığın büyük beğenisini topladı. Zaman zaman seyircilerin gözyaşlarına hakim olamadığı oyunda, Hazreti Muhammed’in hayatı anlatıldı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, programın sonunda yaptığı konuşmada, “Bu gece inanın nadir gün ve gecelerden bir tanesini yaşıyorum. Çok duygulandım. Allah sizden razı olsun” diyerek tiyatro ekibine sahnelediği güzel oyundan dolayı teşekkür etti. Beyşehir Belediyesi olarak amaçlarının halka hizmet ederken onların gönlünde taht kurmak olduğunu da dile getiren Özaltun, “Hizmet üretirken ve bu tür sosyal faaliyetleri yaparken hep vatandaşlarımızın duasını almayı arzu ediyoruz. ‘Sosyal belediyecilik’ diyorsunuz, işte bu tür güzel etkinliklerle de bu yönümüzü de ortaya koymaya çalışıyoruz. Bazı belediyeler güneydoğuda hendek kazarken, bazı belediyeler rantla sanatçı kisvesi denilen insanlarla konser verirken, biz de bu tür programlarla hemşehrilerimize ve çocuklarımıza gerçek aslımızı yansıtabiliyorsak bizim için en büyük onur ve gurur kaynağı bu olacaktır. İnşallah burada Hazreti Muhammet (SAV) Efendimizin yaşantısını bir nebze de olsa yaşatabildiysek, bundan büyük mutluluk duyacağız” dedi.
Başkan Özaltun, konuşmasının sonunda günün anısına tiyatro ekibine Beyşehir’i yansıtan bir duvar saati hediye etti.
Programa, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Halil Yavşil, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Koçer ve vatandaşlar katıldı.