Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, vergi affında yararlanmak için 580 kişinin yapılandırma başvurusunda bulunduğunu bildirdi.
Beyşehir Belediyesi, vergi affında son haftaya girilmesi sebebiyle borcu bulunan vatandaşları uyardı. Bu kapsamda, Beyşehir Belediyesi’ne 25 Ekim tarihi itibariyle 580 kişinin vergi affından yararlanmak üzere yapılandırma başvurusunda bulunduğu belirtildi.
Beyşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 6736 sayılı kanun kapsamındaki vergi affının 31 Ekim 2016 Pazartesi mesai saatinin bitiminde son bulacağı hatırlatıldı. Vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin bir an önce müracaat etmelerinin istendiği açıklamada, “Borcu olan mükelleflerimizin borç yapılandırmaları için tanınan sürenin son haftasına girilmiş bulunulmaktadır. Emlak, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler kapsamında belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecektir. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Ekim Pazartesi gününe kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebiliyorlar. Başvuruların ardından ilk taksit ödeme süresi 30 Kasım 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkının kaybedileceği unutulmamalıdır” denildi.