Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, kent merkezine çalışmaları son aşamaya gelen yeni bir mesire alanı yatırımı daha kazandırıyor.
Beyşehir-Şamlar Mahallesi yolu üzerindeki Kılıçlar mevkisinde şehir merkezinin çok yakınındaki İskender Mesire Alanı’nda yürütülen çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, hizmete girmek için gün sayan İskender Mesire Alanı’nın tamamlandığında ilçenin en gözde ve ilgi gören mesire alanı haline geleceğini söyledi.
11,6 hektarlık alanda oluşturulan mesire alanında yürütülen çalışmalarla kır lokantası, kır düğün salonu, gözetleme kulesi, bay bayan mescit ve tuvaletleri, engelli tuvaleti, basketbol ve voleybol sahaları yapıldığını, kameriyeler, çocuk oyun grupları, fitness grupları kurulduğunu ve yapımı devam eden saunalı bungalov evlerin bir kısmının tamamlandığını belirten Başkan Özaltun, “Alanda inşaatı süren büyük bölümü Beyşehir Gölü manzaralı 40 metrekarelik 2 bungalov evi ile 20 metrekarelik 4 bungalov evi yapımı tamamlandı. Diğerlerinin de bitmesiyle toplamda 20 ve 40’ar metrekarelik içerisinde büyüklüğüne göre 1 veya 2 odası, mutfağı, tuvaleti ve saunaları da olacak toplam 12 bungalov ev yer alacak. Mesire alanının giriş bölümünde 100 araçlık otoparkı bulunuyor. Giriş kapısı, muhtemel yangınlara karşı yangın vanası sistemi kurulması ve etrafının tel örgülerle çevrilmesi işi de tamamlandı. Mesire alanına ayrıca güvenlik amacıyla halen faal halde olan 50 güvenlik kamerası yerleştirildi. Alan geceleri kurulan güneş enerjili aydınlatma sistemleriyle ışıklandırılacak. 80 aydınlatma ünitesi, gündüz güneşten alacağı enerjiyle geceyi aydınlatacak” dedi.
"Beyşehirliler’i doğayla buluşturacak"
Mesire alanında yapımı devam eden bungalov evlerin yanı sıra, 2 satış büfesi, yöresel satış ürünleri ünitesi, çeşme, 2 seyir terası gibi donatıların da yer alacağını belirten Özaltun, bunların yapımının da sürdüğünü anlatarak, “Çam ağaçlarıyla kaplı bin 230 rakımdaki tepelik alanda, Beyşehir Gölü’nün eşsiz manzarasına sahip, içerisine girildiğinde doğal güzellikleri ve bol oksijenli havasıyla ziyaretçilerini karşılayacak olan İskender Mesire Alanımızdaki yollarımızın büyük bölümü de tamamlandı. Beyşehir merkeze yakınlığı nedeniyle hizmete girdiğinde ziyaretçi sayısının çok fazla olacağını öngördüğümüz alanımız, günübirlik dinlenme ve konaklama amaçlı olarak ziyaretçilerine hizmet verirken, piknik ve spor aktiviteleri ile de insanlarımızı buluşturacak çok nezih bir alan olacak. Koruma-kullanma dengesi içinde, doğaya uyumlu gerekli hizmet, yapı ve tesislerle donatılarak hizmete açılmasının ardından, ilçemizdeki önemli bir ihtiyaca cevap verecek yerlerden birisi olacak. Son yıllarda artan nüfus ve köyden kente göçlerle kentlerde yaşayan insanların sayısının artmasıyla birlikte çoğalan betonarme yapılardan uzaklaşmak isteyenlerin aradığı adres haline gelecek olan İskender Mesire Alanımız kentleşme sonucu beton kulelerinin arasına sıkışan insanlarımızın doğayla buluşmasına da imkan sağlayacak. Türk insanının geleneksel dinlenme ve eğlenme anlayışından birisi olan pikniğe, Beyşehir Gölü’nün doğal yapısının güzelliğinin de eklenmesiyle, ilçemiz halkının bu alanları yoğun olarak piknik yeri olarak tercih edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.