Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen Dağcılık Şenliği’nde çok sayıda dağcı ve doğa dostu 2 bin 998 metre rakıma sahip Anamas Dağı’nın Dedegöl zirvesinde bir araya geldi.
Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği Kulübü (ETUDOSD) tarafından bu yıl 20’incisi gerçekleştirilen dağcılık şenliği Türkiye’nin dört bir yanından gelen dağcılar ile doğaseverleri bin 681 metrelik yükseklikte yer alan Melikler Yaylası’nda buluşturdu. Şenliğe katılan Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’na mensup doğaseverler de Anamas Dağı’nın 2 bin 998 metrelik Dedegöl zirvesine gerçekleştirilen tırmanışa katıldı.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, etkinliğe geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Beyşehir’den destek verdiklerini belirtti. Büyükkafalı, iki gün süreli etkinlik kapsamında çadır kampı kurdukları yaylada, kamp ateşi etkinliğinin de gerçekleştirildiğini belirterek, “Dedegöl zirvesine en pratik çıkış olan Melikler Yaylası’ndan sabah erken saatlerde geleneksel Anamas Dağı Dedegöl zirve tırmanışını gerçekleştirdik. Gidiş dönüş yaklaşık 10.5 kilometre süren tırmanış esnasında Beyşehir Gölü’nün de bir başka değişik açıdan doğal güzelliklerine tanıklık ettik” dedi.
Büyükkafalı, insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, dağcı ve doğaseverleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl 20’incisi gerçekleştirilen şenliğin katılımcıları kent yaşamından uzaklaştırıp doğanın yalın ve temiz kollarına bırakmak için önemli bir imkan sunduğunu dile getirerek, “Topluluk olarak ilçemizin simgesi olan Anamas Dağı’nın Isparta tarafında kalan kesiminden tırmanırken buradaki doğal güzellikleri yaşamak, doğayla iki gün boyunca baş başa kalmak yine çok keyifliydi” ifadelerini kullandı.