Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’na demokrasi nöbetinin 22. gününde yine ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen Beyşehirliler, burada çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Kur’an-ı Kerim okunan, dualar yapılıp ilahiler seslendirilen programda, Beyşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da başlayan millet iradesine sahip çıkma mücadelesinin sürdüğünü belirterek, “Bizim içimizde pirinç tanesi gözüküp, içi taş olan insanlar var. İnşallah o taş parçacıkları bir bir ayıklanacak ve artık berrak, tertemiz bir millet çıkacak ortaya” dedi.
Demokrasi nöbetine Beyşehir Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, meclis üyeleri, partililer, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar katıldı.