Konya’nın Beyşehir ilçesinde pazarcılık yapan esnaf, uzun yıllardır gerçekleştirilen Pazar duasıyla birlikte mesaiye başlıyor.
Beyşehir’de Hal İçi’nde Salı günleri kurulan Pazar yerinde tezgah açan esnaf, Beyşehir Belediyesi hoparlörlerinden gerçekleştirilen ve bir din görevlisi tarafından okunan duanın ardından satışa başlıyor. Esnaf, din görevlisinin işlerin kolaylaştırılması, rızkın bollaşması, haramlardan korunması, varlık içinde kibirden, her türlü zorluktan, alışverişte aldatmak ve aldatılmaktan, alışverişin hareketli, kazançların ve mahsullerin bereketli ve helalinden bol kazanç için yaptığı duaya hep birlikte el açıp ‘amin’ diyor. Beyşehir’de uzun yıllardan beri her hafta Salı günü saat 09.00’da pazar duası yapılıyor. Belediye hoparlörlerinden din görevlilerinin yaptırdığı duayla birlikte pazar yerindeki pazarcılar, alışverişe gelen müşteriler ile çarşı merkezinden duayı duyan vatandaşlar ve herkes hep birlikte duaya eşlik ediyor. Kimisi oturduğu yerden, kimisi yolda yürürken dua ederek, pazarcılara günün bereket getirmesini diliyor. Çarşı merkezindeki esnaf da dükkanının önüne çıkarak el açtığı dua ile mallarının bereketli ve kazançlarının bol olması için dilekte bulunuyor. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, zaman zaman gerçekleştirdiği Pazar yeri ziyaretlerini dua öncesi vakitlere denk getiriyor. Pazar yerinde yapılan duaya pazarcı esnafıyla birlikte eşlik eden Başkan Özaltun, esnaflara bereketli, hayırlı kazançlar dileğinde bulunuyor.
Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de uzun yıllardır yapılan ve devam ettirilen Pazar duasının her hafta Salı günü aynı vakitte yapıldığını belirterek, “Bereket duası uzun yıllardan beridir yapılagelmiş. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz.Zaman zaman yaptığımız ziyaretlerimizde esnafımızla birlikte el açarak, hep birlikte duaya eşlik ediyoruz.İşlerinin bereketli ve bol kazançlı olması için onların yanında yer alıyoruz. Bunu yaparken, varsa talep ve sorunlarını da dinliyoruz.Yüce Rabbim yapılan duaları kabul etsin inşallah” dedi.