Konya’nın Beyşehir ilçesinde, “Şehir konağı ve hanımlar lokali” inşaatı devam ediyor.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden Belediye’nin bazı birim müdürleri ve Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ile birlikte yapımı devam eden şehir konağı ve hanımlar lokali inşaatında incelemelerde bulundu.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen “Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali” yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve inşaatının önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Özaltun, Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’nın 31 ilçesinde farklı farklı hizmetleri hayata geçirdiğini, bu hizmetleri de ilçelere eşit bazda dağıttığını söyledi.
Bu hizmetlerden bir tanesinin de Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali yapıları olduğunu belirten Özaltun, Beyşehir’e inşa edileninin ise farklı bir yönünün olduğunu dile getirdi. Beyşehir’e yapılan konak ve lokalin yapı olarak diğer ilçelerdekilerle tamamen aynı olduğunu ifade eden Özaltun, “Baktığınız zaman içerisinde yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonları bulunuyor. Ama Beyşehir’dekinin şöyle bir farklı yönü var. Beyşehir Gölü’nü artık Konya’nın denizi olarak nitelendiriyoruz ya. Burası da konum itibariye Konya’nın denizi manzarasına sahip olarak inşa ediliyor. İşte yapımı devam ederken içerisini gezdik, teras katına çıktık. Teras katında gördüğümüz manzara Konya’nın denizinin ayaklarımızın altında olduğunu gösteriyor. Dedim ki, ‘çatısını kesip diğer tarafta yapılanları kapatmayın, teras bir çay bahçesi şeklinde kullanılabilir olsun ki, buraya gelen hanım kardeşlerimiz ve kullanıcıları burada otursun, denize bakarak çayını yudumlasın, ‘iyi ki buraya gelmişim’ desin. Burası sadece Beyşehirli hanımlarımıza değil, ilçe dışından, yurtdışından gelen hanım misafirlerimize de hizmet edecek. İnşallah hanım kardeşlerimizin bu konak her türlü ihtiyacını karşılayacak. Şunu iddia ediyorum, Konya’da Beyşehir dışında başka bir yerde böyle bir Hanımlar Lokali inşa edilemez, çünkü Konya’nın denizini içerisinde barındıran tek ilçesi Beyşehir. Bu münasebetle başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey olmak üzere emeği geçen herkese, tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.