Konya’nın Beyşehir ilçesinde, lise öğrencilerinin hazırladığı roketlerin uçurulduğu “roket şenliği” etkinliği ilçe protokolü ve katılımcıların yoğun ilgisini çekti.
Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi tarafından göl kenarındaki festival meydanında düzenlenen şenliğin açılışında konuşan Okul Müdürü Mustafa Akçay, bugünün gençleri, yarının büyükleri olacak öğrencilerinin bu teknolojiyi yapacak seviyeye getirilerek özgüven verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Fizik öğretmeni Özgür Özdemir’in hazırladıkları roketlerin tanıtımını yapmasının ardından alandaki roketler uçuruldu. İlk denemeyi Kaymakam Muzaffer Başıbüyük yaparken, daha sonra protokolün diğer mensupları roketleri uçurmak için sıraya girdi. Program, öğrencilerin deney gösterilerinin ardından müzik öğretmeni Tayfun Korkmaz’ın müzik dinletisi ile son buldu.
Etkinliğe, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, kurum amirleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve velileri katıldı.