Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan doğaseverler, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Grubu olarak son doğa yürüyüşü etkinliğini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlediklerini belirtti. Büyükkafalı, topluluk olarak çocuk bayramı çerçevesinde gerçekleştirdikleri 2.Geleneksel Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak Yürüyüşü’ne aralarında 4-10 yaş grubu çocukların da bulunduğu toplam 147 kişinin katıldığını söyledi.
Büyükkafalı, “Beyşehirli doğaseverlerin yanı sıra Konya’dan Doğa Yürüyüş Topluluğu Konya Treekking Amatör Spor Kulübü ve fotoğraf severlerin de iştirak ettiği etkinliğimiz, bugüne kadar en yüksek sayıya ulaştığımız bir katılımla gerçekleşti. Leylekler Vadisi’ne ismini veren uluslararası fotoğraf sanatçımız Reha Bilir adına bu yıl 2’incisini düzenlediğimiz doğa yürüyüşünde, Reha Bilir’in katılımcılara yönelik olarak gönderdiği çeşitli hediyelerin dağıtılması ve mesajının okunmasının ardından leyleklerin mekanlarından fotoğraflar çektik. Ardından Kurucuova bölgesindeki İslibucak mevkisinde ormanlık alanda başlayan 9 kilometre mesafeli parkurdaki yürüyüşün ardından kızoluğu mevkisindeki piknik programımızla birlikte etkinliğimizi tamamlamış olduk. Bu arada, çocuk bayramı münasebetiyle yürüyüş etkinliğimize ilk kez katılan 4 çocuğun da bayramını kutlarken, ay yıldızlı kırmızı renk balonlar dağıttık ve açtığımız Türk bayrağı ile birlikte toplu fotoğraflar çektirdik. Yine çok anlamlı bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.