Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü gündemle toplanarak, 15 Temmuz Cuma gecesi yapılan darbe girişimini kınadı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan Büyükşehir Meclisi toplantısına başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk milletine geçmiş olsun temennisinde bulunduğu kınama mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bizzat Silahlı Kuvvetlerin kendisine ve dahi Türk milletine karşı yapılan kalkışmayı en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. Darbeye karşı direniş gösteren milletimize, Gazi Meclis’e ve girişimi sonuçsuz bırakmak için çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarına yapılan saldırıları da şiddetle kınıyoruz. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle vatanını ve milletini seven kahraman milletimiz sokaklara, meydanlara çıkmış, taşlar, sopalarla ve bizzat bedenleriyle, canlarıyla tanklara, helikopterlere canları pahasına karşı durmuştur. Kahraman milletimiz dün olduğu gibi bugün de istiklaline tasallut eden kalkışmalara gövdesini siper etmiştir. Bugün bu direnişi gösteren Türk milletine vefa zamanıdır. Bu kalkışma sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisimiz darbecilerin bombaları altında kalmış, savaş zamanlarında bile yaşanmayan tahribatlara maruz bırakılmıştır. Bu zor şartlar altında dahi aziz milletimizin temsilcisi milletvekillerimiz onurla Meclis çatısı altında kalarak, darbeci zihniyete en büyük darbeyi millet adına vurmuşlardır. Kalkışmaya cansiperane karşı koyan Emniyet güçleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde vatan ve milletine bağlı millet unsurları her türlü takdire şayandır. Başarısız darbe girişiminde bulunan, başta Fetullahçı terör örgütü ve tüm terör örgütleri için devletimizin en ağır cezayı vereceğine kuşkumuz yoktur. Bu olaylar sırasında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve şehit düşen kahraman millet mensuplarına Allah’tan rahmet diliyoruz. Darbe karşısında tek vücut olup karşı koyan milletimize de geçmiş olsun diyoruz. Allah millete bir daha bu acıları yaşatmasın.”
Büyükşehir Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Korkmaz da, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin tam kalbinden hançerlendiğini belirterek, milli birlik ve kardeşlik içinde hareketle milletin kurulan kumpası püskürttüğünü kaydetti.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin de, darbe girişini kınayarak, “Bizim tarihimiz dışarıdan gelen saldırılara ve içeriden yapılan ihanetlere rağmen milletin vatanına ve devletine sahip çıkmasının örnekleriyle doludur. Konya Büyükşehir Meclisi üyeleri olarak 15 Temmuz’da gerçekleşen başarısız darbe girişimini, bu alçak girişimde görev alan işbirlikçilerini kınıyoruz” dedi.
Meclis toplantısı şehitler için yapılan dua ile sona erdi.