Konya Büyükşehir Belediyesi, ipek böceği yetiştiriciliğinde Konya’nın da yer alabilmesi ve üreticilerin ekonomilerine katkı sağlanması amacıyla başlattığı proje kapsamında üreticileri ücretsiz dut ağacı fidanı ile destekliyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “İpekböcekçiliğini Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında eğitim verdiği çiftçileri dut ağacı fidanı ile destekleniyor. Konya’nın farklı bölgelerinde uygulanacak “İpekböcekçiliğini Yaygınlaştırma Projesi” ile çiftçilere ipekböcekçiliği yetiştiriciliği ve gelir kaynakları ile ilgili eğitim seminerleri veren Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, eğitimlerin ardından ipekböceği yetiştiriciliğine başlama kararı alan 9 ilçenin 12 mahallesindeki çiftçilere destek veriyor. Tarımsal destekleme ve tarımın geliştirilmesi kapsamında 4 yıl yürütülecek proje dahilinde 2016 yılı için 4 bin 300 dut ağacı fidanının ücretsiz dağıtılırken, bu rakam proje sonuna kadar 19 bine ulaşacak.
Fidanlar Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde üreticiye ücretsiz olarak ulaştırılırken kendi bölgelerinde dikimi sağlanacak.