Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal desteklemeleri kapsamında 24 ilçenin 103 mahallesinde 1 milyon 120 bin liralık yüksek sistem bağ aparatı dağıtımı yaptı.
İlçelerde çiftçilere yönelik tarımsal desteklerini artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, fide ve fidan desteğinin yanı sıra bağcılık yapanlara yüksek sistem bağ aparatı desteğini de sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgelerinde üzüm üretimi yapan çiftçilerin ürün kalitesi ve üretim miktarlarının artırılması amacıyla 2015 yılında 2 milyon liralık yüksek sistem bağ aparatı dağıtımı yaptıklarını dile getirerek, desteklerin bu yıl devam ettiği gibi bundan sonraki yıllarda da gelen taleplere göre devam edeceğini kaydetti. Üzüm üretimi yapan ilçe ve mahallelerdeki çiftçilerin ürün verimini artırarak ekonomiye daha yüksek oranda katkı sağlamaları amacıyla desteklerinin devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, “Bu yıl 24 ilçe ve 103 mahallede 610 çiftçiye yüksek sistem bağ aparatı desteği verdik. 610 dekar alan için 610 adet yüksek sistem aparatının dağıtımını yaptık. Asmayı topraktan yukarıda tutarak verimin artmasını sağlayan bu sistem ile çiftçimizin geliri de artmış olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Akyürek, 2016 yılı asma aparatı destek bedelinin 1 milyon 120 bin lira olduğunu belirterek, 2017 yılında çiftçilerden gelen talebe göre dağıtım yapacaklarını ifade etti.