Konya’da öğretmen Öznur Koçyiğit’in el bileğinde meydana gelen çürüme, doku nakli yapılarak ve platin takılarak tedavi edildi.
Konya’da öğretmen olan 37 yaşındaki Öznur Koçyiğit’in 3 yıl önce sağ el bileğindeki ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Koçyiğit’e bileğindeki kemikte çürüme olduğu ve ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Başlarda ameliyattan çekinen Koçyiğit, son zamanlarda ağrıları şiddetlenince Özel Konya Hospital’da Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün’e başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınan genç öğretmenin bileğindeki çürük temizlendikten sonra doku nakli yapılarak, platin takıldı. Başarılı geçen ameliyatla Koçyiğit yeniden sağlığına kavuştu.
Ortopedi ve Travmatoloji ekibi adına hastanın durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, "Uzun süredir el bileğinde ağrı şikayetiyle çeşitli tedaviler gören hastamız bize başvurduğunda el bileğinde ciddi ağrısı mevcuttu. Yapılan tetkiklerde ve çekilen filmlerde el bileğindeki kemiklerinden bir tanesinde çürüme tespit edilip, hastamız ameliyata alındı. Ameliyatta çürüyen kemik temizlenerek, oraya doku nakli yapıldı. Hastamızın durumu şu anda iyi" dedi.
Öğretmen Öznur Koçyiğit ise, "3 yıldır bileğimde çürüme vardı, ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ama ben mesleğimden dolayı ve anestezi korkusu nedeniyle ameliyat olmaktan çekindim. Ancak ağrılar çoğalınca ameliyat olmaya mecbur kaldım. Annemi de daha önce Tunç hocam ameliyat etmişti. O ameliyatta çok başarılıydı. O yüzden tekrar hocama başvurduk. Şu anda bileğim daha iyi" diye konuştu.