Konya’nın Derbent ilçesinde, olağanüstü toplanan Derbent Belediye Meclisi’nin ilçe halkının demokrasi nöbeti için toplandığı meydana “15 Temmuz Milli İrade Meydanı” isminin verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, olağanüstü meclis toplantısında olağanüstü gelişen durumlar hakkında değerlendirme ve kritikler yapıldığını belirterek, toplantıda oy birliği ile alınan meclis kararı ile ilçemiz meydanının adının “15 Temmuz Milli İrade Meydanı” olmasına karar verildi. Toplantıda, ayrıca meclis üyelerimiz ortak bir bildiri imzalayarak ‘darbeye hayır’ mesajı vermiştir” dedi.
Öte yandan, Derbent Belediye Meclisi tarafından hazırlanan bildiride ise, “Derbent Belediye Meclisi üyeleri olarak biz bu bildiride imzası olanlar, aramızdaki görüş farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bu vahim darbe girişimine karşı demokrasimizin yanındayız. Darbelerin ne gerekçe olursa olsun özgürlüklerin kısıtlanması veya mili iradenin yok sayılması demek olduğunu biliyoruz. Darbenin, her türlü antidemokratik hareket ve şiddetin karşısındayız. Demokrasinin, insan haklarının, hür basının ve özgür siyasetin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Bu değerlerimizin toplumun tüm kesiminin de farkında olmasını diliyoruz. Darbe girişimine karşı vatanını canı pahasına savunan ve hayatlarını kaybeden şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, geride kalanlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.