Konya’nın Derbent ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında “Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım” konulu konferans düzenlendi.
Derbent Belediyesi Kültür Merkezi’nde İlçe Müftülüğü ile Derbent ve Çiftliközü Kur’an Kursu Yaptırma Dernekleri tarafından düzenlenen ve Derbent Belediyesi’nin de destek verdiği konferansa Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Emin Taş, İlçe Müftüsü İsa Topuz, daire amirleri, meclis üyeleri, vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü İsa Topuz, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimizin kutlu doğumlarını anmak ve onun bir yönünü daha anlatmak üzere düzenlenen bu konferansta bir araya geldiklerini söyledi.
Konya İl Müftüsü Akpınar ise, sunumunda Peygamber Efendimizi anlatırken, bir ve beraber olmanın önemine dikkat çekti. Azami müştereklerde birlik olmaya vurgu yapan Akpınar, “Azami müştereklerimiz; insanız, Müslümanız, dinimiz bir, rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, aynı kültürel değerlere sahibiz. Bu büyük müştereklere rağmen bu ayrılık gayrılık niye?” diye soran Akpınar, “Bir’den geldik, bir olmak için. İnsan olmamız hasebiyle aramızda var olan asgari farklılıklarımızı bir kenara koyarak, birbirimizle azami müşterekleri konuşmalı ve onlar etrafında kenetlenmeliyiz. Evet, biz hepimiz, Bir’den geldik bir olmak için, birliği gerçekleştirerek ve böylece diri kalmak için selam olsun Bir’in biricik yolunda birlik içerisinde olanlara. Bir olursak diri oluruz, ayrı ayrı olursak hep tek kalırız. Bir araya gelirsek gücümüze güç katarız. Harfler bile tek başına bir şey ifade etmez, bir araya gelirse anlamlı kelimeler oluşur” diye konuştu.
Akpınar, Peygamber Efendimizin yaşamından da örnekler verirken, ‘Müslümanım’ diyen hiç kimseyi dışlama, yok sayma lüks ve yetkilerinin olmadığına da vurgu yaparak, “Önderimiz ve örneğimiz, çocuk, genç, yaşlı, kadın-erkek her insana değer vermiştir. O, asla kimseyi dışlamamıştır. Münafıklık yapanları bile, Muhammed adamlarını ördürtüyor dedirtmem diyerek, toplumun içinde tutmuştur. O yüzden müminlere kardeşlik yakışır, mümin müminin kardeşidir” dedi.
Program, ilahi ve şiir dinletileri ile devam ederken ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir okuma, hadis ezberleme, siyer-i nebi ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verilmesinin ardından son buldu.
Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ve Belediye Başkanı Hamdi Acar öğrencilere hediyelerini verdikten sonra yaptıkları konuşmalarda ilçe halkının ve Müslüman aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederken, öğrencileri de başarılarından ötürü kutladı.