Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı tarafından ‘Nühüft-i Kadim Ayıni ve Güzin Değişmez Konseri’ gerçekleştirildi.
Konserin ilk bölümü konservatuvar son sınıf öğrencileri tarafından seslendirilirken ikinci bölümünde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Güzin Değişmez’in yorumundan Türk Müziğinin unutulmaz eserleri sunuldu. Konserde bestesi Konservatuvar Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sühan İrden’e ait olan ‘Nühüft-i Kadim Ayini, Konservatuvar öğrencileri tarafından seslendirildi.
Konserin ikinci bölümünde ise, Türk Müziği Sanatçısı Güzin Değişmez, konuk sazendeler Cengiz Onural, Emrah Tuncel, Kağan Ulaş, Burak Şenışık, Sami Erdoğan, Muhammed Ceylan ve Nurten Yılmaz ile birlikte dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Hep bir ağızdan parçaları dinleyicilerle birlikte söyleyen Değişmez, konserinde geçiş taksimlerine de yer vererek renk kattı.
Konserin sonunda Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı’nın öğretim üyeleri tarafından Güzin Değişmez ve ekibine çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu. Daha sonra da öğrencilerle birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çekildi.