Konya’nın Ereğli ilçesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.
Her bayramda olduğu gibi bu yılda Yunus Emre Parkında gerçekleştirilen bayramlaşma programına İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramının vatana, millete, İslam alemine ve tüm dünyaya barış getirmesi temennisinde bulunarak, "Bayramlar birlik ve beraberliğimizin pekiştiği müstesna günlerdir. Bu günlerde Allah huzurumuzu, birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Başta Ereğlili vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, Kurban Bayramının tüm dünya ülkelerine huzur ve barış getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, "Allah birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar nasip etsin. Bayramlar birlik beraberliğin pekiştiği günlerdir. Bu vesile ile Ereğlili vatandaşlarımıza ve tüm İslam alemine hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.
Bayramlaşmanın ardından rehabilitasyon merkezi, huzurevi, gaziler ve şehit aileleri derneğini ziyaret eden protokol üyeleri buradaki vatandaşların da bayramlarını kutladı.