Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi’nin katkılarıyla “Geçmişine sahip çıkmayan, geleceğini de kuramaz” ana fikrinden hareketle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan “Tarihe Yolculuk-Bir Yaz Kampı Macerası” adlı çocuk filmi izleyicileriyle buluştu.
Ereğli Belediyesinin katkıları ile Demo Yapımcılık Anonim Şirketinin "Geçmişine sahip çıkmayan, geleceğini de kuramaz" ana fikrinden hareketle hazırladığı Türkiye geneli resmi ve özel tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Tarihe Yolculuk - Bir Yaz Kampı Macerası" adlı 50 dakikalık çocuk filmi Ereğli’de izleyicileri ile buluştu. Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in de katıldığı programda çocuklara yönelik kitap dağıtımı da gerçekleştirildi.
Çocuklara yönelik gerçekleştirilen filmin Türkiye genelinde gösterildiğini belirten DEMO Prodüksiyon Organizatörü Ertuğrul Cerrahoğlu, "Arkeoloji ve tarihsel miras konulu filmi ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenledik. İlçede üç seans şeklinde sunduğumuz filme öğrencilerin ilgisi bizleri memnun etti. Ayrıca filmi izlemeye gelen her öğrenciye kitap hediye ettik" dedi.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven’de projeye katkı sağlayarak Ereğli’de öğrencilerle buluşmasına vesile olduklarını belirterek, "Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Onların tarihimizi iyi bilmelerini ve tarihimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü tarihini bilmeyen ve geçmişinden ders çıkarmayan milletlerin ayakta durma şansları yoktur. Bu proje bu açıdan çok önemlidir" diye konuştu.