Konya’nın Ereğli ilçesinde otobüs durakları ve kamelyalar güneş enerjisiyle aydınlatıldı.
Ortaya koyduğu farklı uygulamalarla ’Model Belediye’ haline gelen Ereğli Belediyesi, bir yeniliğe daha imza atarak otobüs duraklarının ve kamelyaların güneş enerjisi ile aydınlatılmasını sağladı.
18 durak ve 12 kamelyanın çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde gündüz vaktinde güneş enerjisinden elde edilen elektrik enerjisi depolanarak geceleri durak ve kamelyaların aydınlatılmasında kullanılıyor. Bu aydınlatma çözümü ile akşam saatlerinde ve geceleri durakta ve kamelyalarda bekleyenlerin tedirgin olmasının önüne geçilirken aynı zamanda görsel anlamda güzel görüntüler de ortaya çıktı.
Proje toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı. Güneş enerjili duraklarda bekleyen ya da kamelyalar altında dinlenenler kendilerini artık daha güvende hissettiklerini ifade ederek, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür etti.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven farkındalık oluşturan projelerle Ereğli’de hizmet noktasında çalıştıklarını söyleyerek, "Bu projelerden bir tanesi de otobüs durakları ve kamelyaların güneş enerjisiyle aydınlatılması idi. 18 durak ve 12 kamelyanın çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde projemiz hayata geçirildi. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.