Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Ereğli İtfaiye Müdürlüğü’ne gönderilen 18 adet yangın söndürme tankeri düzenlenen törenle muhtarlara teslim edildi.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli İtfaiye Müdürü Coşkun Gülsoy, muhtarlar ve gönüllü itfaiyecilerin katılımıyla gerçekleşen programda yangın söndürme tankerinin görev ve işlevleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ereğli’de daha önce 12 adet yangın söndürme tankerinin dağıtımının gerçekleştiğini şimdi ise 18 adet yangın söndürme tankerinin dağıtılacağını kaydeden Ereğli İtfaiye Müdürü Coşkun Gülsoy, bu tankerlerin dağıtılmasındaki amacın profesyonel itfaiyecinin bulunmadığı noktalarda muhtar ve gönüllü itfaiyecilerin yangına müdahale etmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
Coşkun, 8 adet tankerin de Halkapınar’a gönderildiğini sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise yangın söndürme tankerinin çok işlevsel özelliklere sahip olmasının yanısıra 3 tonluk bir kapasiteye sahip olduğunun altını çizerek, "Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası konusunda soru işaretleri vardı. Konya’dan hizmet nasıl gelecek deniyordu. Bugün nasıl geldiğini herkes görüyor" dedi. Ereğli Belediyesi’ni devraldıklarında bütçenin 58 milyon TL olduğunu kaydeden Özgüven, Büyükşehirin Ereğli’ye yatırımının 70 milyon TL’yi geçtiğini, Ereğli Belediyesi bütçesini de 110 milyon TL’ye çıkardıklarının altını çizdi. Başkan Özgüven, yangın söndürme tankerlerini Ereğli’ye gönderen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti ve yangın söndürme tankerlerinin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından gösterilen slayt gösterisi sonrası yangın söndürme tankerlerinin kullanımı hakkında muhtarlar ve gönüllü itfaiyecilere teknik bilgiler verildi.