Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Karatay İlçe Müftülüğü iş birliğiyle Kutlu Doğum Haftası münasebeti dolayısıyla “Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet ve Birlik Anlayışı” konulu panel düzenlendi.
Panel, Sultan Selim Cami Baş Müezzin Kayyımı Halil İbrahim Üren’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın moderatörlüğünde başlayan panelde, bu yılın da teması olarak belirlenen “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” konusu işlendi.
Müftü Akpınar, “Ümmet olarak, millet olarak özelde ve genelde muhtaç olduğumuz, hasret çektiğimiz, özlemini duyduğumuz vahdetin, bir arada olmanın birlikte huzur içinde yaşamanın gerekli olduğu şu günümüzde Peygamberimizi merkez alarak Tevhid ve Vahdet anlayışında Kutlu Doğum Haftası idrak edilmektedir” ifadelerini kullandı.
Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, programın düzenlenmesinde katkısı olan KTO Karatay Üniversitesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Arslantürk, “Yüce Yaradan bizleri dünyaya ümmet olarak göndermiş. Biz ümmet olarak hareket ediyor muyuz bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu yıl belirlenen konu dünyanın yaklaşık 200 yıldır muhtaç olduğu bir konu” dedi.
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Koruyucu ise, “İslam dünyası yıllar öncede Batini, Moğol ve Haçlı istilası yaşamıştır. İslam dünyası bu saldırılar sonrası fikir birliği sağlamak için çok kısıtlı olan ekonomilerine rağmen Selçuklu düşünürleri ile Karatay Medresesi’ni kurmuşlardır. Devletimiz bir zarara uğradığında bu eğitim merkezi ilerlesin bilgilerimizi taşısın diye düşünmüşlerdir. Bu günde o eğitim kurumunun devamı olan KTO Karatay Üniversitesi’nde bu paneli gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet Toplumu konusunda katılımcılara bilgiler veren Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu, “Ümmet olarak zor günler geçirmekteyiz, dünyanın her yerinde kan dökülmekte ve değerlerimiz yok edilmeye çalışılmaktadır. Bunun sebebini dış mihraklarda aramak kolaylığa kaçmak olur. Ümmeti bu duruma getiren itikadi ve ahlakı sebepler vardır, sonuçta en çok zarar gören de yine din olmuştur. Müslümanların hainin zalimin karşısında tek ses olması ancak tevhide sarılmaları ile mümkündür” ifadelerine yer verdi.
Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Dr. Ali Karabacak ise Hz. Peygamberin, “Hayatında Birlik ve Beraberlik Örnekleri”, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin Akıncı da “Tefrikaya Karşı Vahdet Toplumu” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet ve Birlik Anlayışı konulu panel plaketlerin sunulmasıyla son buldu.