Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan İşaret Diliyle Yemek Kursu büyük ilgi görüyor.
KOMEK bünyesinde bir yeniliğe daha imza atarak açtığı işaret diliyle yemek ve pasta kursu büyük ilgi görüyor. KOMEK bünyesinde daha önce işitme engellilere yönelik açılan Kur’an-ı Kerim, giyim ve mefruşat kurslarından sonra, gelen talep üzerine İşitme Engelliler Yemek Kursu açıldı. Diğer kursiyerlerle birlikte derslere devam eden işitme engelliler, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi. KOMEK’e gelmeden önce sadece annelerinin öğrettiği tarifleri bildiklerini belirten öğrenciler, kursa geldikten sonra farklı yemekler öğrendiklerini kaydetti.
Kursiyerler, “KOMEK’e başlamadan önce Konya yemeklerini biliyorduk. Burada farklı kültürlerde de yemekler öğrendik. Kursumuzdan çok memnunuz. Bize fırsat verdiği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e teşekkür ediyoruz” dediler.
İşitme engelli kursiyerlerin sosyal hayata daha sıkı bağlanmaları için diğer kursiyerlerle karışık düzenlenen kursta, konuşma engelli öğrenciler eğitim alıyor. Haftada iki gün yapılan kursta öğrenciler Konya ve çeşitli yörelere ait mutfakları öğrenerek, pasta ve yemek uygulamaları yapıyor.