Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)’nin Türkiye Ulusal Ajansının desteğiyle uyguladığı AB Projesinin çalışma grubu toplantısı Budapeşte’de gerçekleştirildi.
KONESOB’un Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ”Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy” isimli projesinin faaliyetleri devam ediyor. Proje kapsamında kurulan çalışma grubu, üçüncü toplantısını 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde Budapeşte’de gerçekleştirdi.
Toplantıya Türkiye, Almanya ve Macaristan’da bulunan tüm proje ortaklarının temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda, yenilenebilir enerji sektöründe iş hayatının talep ettiği nitelikli işgücünü yetiştirmeyi amaçlayan eğitim müfredatı geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar ele alındı. Taslak olarak hazırlanan müfredatın tüm AB ülkelerinde uygulanabilir olması hedefleniyor.
Toplantıyı değerlendiren KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Türkiye’de artan yenilenebilir enerji yatırımlarının bu sektörde nitelikli iş gücüne ihtiyacı arttırdığını, özellikle usta - teknisyen unvanlı elemana ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Proje ile hazırlanacak eğitim müfredatının bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağını belirten Karamercan, KONESOB olarak proje çıktılarının sektörün ve bölgenin gelişme ve kalkınmasına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.