Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Bakanlar Kurulu’nda alınan olağanüstü hal (OHAL) kararının Türkiye’nin huzuru ve devletin bekası adına alınmış yerinde bir karar olduğunu ve iş dünyası olarak kararı sonuna kadar desteklediklerini açıkladı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarıyla ilgili olarak, "Olağanüstü şartların, ancak olağanüstü tedbirlerle bertaraf edileceğine inanıyoruz. Ülke genelinde ilan edilen üç aylık olağanüstü hal, ülkemizin huzuru ve devletin bekası adına alınmış yerinde bir karardır ve Konya iş dünyası, esnaf ve sanatkarlarımız adına bu kararı sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
"Güçlü demokrasi ve güçlü bir türkiye oluşacak"
KONESOB Başkanı Karamercan, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesinin, Türkiye’yi daha güçlü demokrasi ve güvenilir bir hukuk sistemine kavuşturacağına inandıklarını da sözlerine ekledi. Başkan Karamercan açıklamasında, "MGK toplantısı sonunda alınan OHAL kararı vesilesiyle güçlü demokrasi ve güçlü bir Türkiye oluşacak. OHAL kararının Türk milletinin her bir ferdinin hak ve özgürlüklerinin korunmasının yanı sıra milli hedeflere ulaşmak adına sağlam bir zemin oluşturacağına da inancımız tam" diye konuştu.