Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB), Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan Şehir Estetiği Yönetmeliği kararı gereği şehir merkezindeki uygunsuz totem, tabela ve reklam materyallerinin kaldırılmasına destek verdi.
KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, kendi işletmesi önündeki reklam tabelasının kaldırılmasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bu karara verdiği desteği gösterdi. Alınan kararın ve yapılan düzenlemenin yerinde bir uygulama olduğunun altını çizen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, kendi işletmesinin tabelasını kaldırtarak uygulamaya öncülük ettiğini söyledi. Karamercan, "Buradan tüm esnafımıza sesleniyorum, yönetmeliğe aykırı olan reklam tabelalarını kaldırarak şehir estetiği ve dokusuna, çevreye duyarlılık örneği gösterelim ve belediye ekiplerine bu konuda yardımcı olalım" dedi.
Başkan Karamercan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere belediye yetkililerinden, özel bir şirket tarafından işletilen ve şehrin işlek kavşaklarında yer alan reklam panolarının da kaldırılması konusunda talepte bulundu.