Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan mesajında, Türk Polis Teşkilatı’nın gücünü halktan ve kanunlardan alarak görevini her zaman fedakarca yaptığını ve toplumun güvenini ve takdirini kazandığını söyledi.
Türk milletinin polisine her zaman güvendiğini, her türlü desteği vererek yanında yer aldığını ve almaya da devam edeceğini vurgulayan Başkan Karamercan, "Türk Polis Teşkilatımız bu onurlu ve şerefli görevini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek ülkemiz ve Konya’mızın güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev yapmaktadır. Esnaf camiamız ve Konya kamuoyu adına bu onurlu görevi icra eden Türk Polis Teşkilatına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün polis teşkilatı 171 yaşındadır ve bu süre aynı zamanda polis teşkilatımızın tecrübesinin de bir göstergesidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan polislerimiz, toplumda huzuru ve asayişi temin etmek için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atarak cesaretle ve fedakarca vazifelerini ifa etmektedir. Güneydoğu’da terör örgütüyle aylardır kahramanca savaşan polislerimiz de bu mücadelenin örnek birer göstergesidir. Bu vatanın örnek evladı polislerimiz, Emniyet teşkilatımızın polis - vatandaş işbirliğini de sağlayarak yerine getirdikleri bu görevlerini, bundan böyle de milletinden aldığı güç ve destekle, başarıyla yerine getireceklerine içtenlikle inanıyorum. Biz esnaflar olarak sonuna kadar polisimizin destekçisiyiz ve her zaman da yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızı, gazi polislerimizi minnetle, şehit polislerimizi de rahmetle anıyoruz. Görevleri başında hizmet vermekte olan tüm polislerimize üstün başarı, emekli olan polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve esenlikler dileyerek tüm emniyet teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.