Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) üyelerine ve stajyerlerine yönelik hazırlamış olduğu eğitim faaliyetleri kapsamında e-Defter, e-FATURA, e-Arşiv, KEP ile ilgili e-uygumalar bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.
Oda hizmet binasında gerçekleştirilen seminere çok sayıda oda üyesi ve stajyeri katıldı. Seminer sunumu ise e-finans kanal yönetim müdürü İlke Altın tarafından yapıldı. Seminer açılışında konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Ülkemizin ikinci çeyrek büyüme rakamı 3,8 olmuştur. Büyüme rakamı açıklanan 50 ülke içinde Türkiye ilk 10 a girmiştir. Bu rakam Türkiye için iyi bir gösterge olmakla birlikte maalesef dünya üzerinde genel bir gerileme ve durgunluk söz konusudur. Bu gerileme maalesef ihracat rakamlarımızı da etkilemiştir. Eylül ayı ihracatımız geçen ayın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 düşüş göstermiştir. Bu gerilemede döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar da etkili olmuştur. Euro/Dolar paritesi ilk dokuz ayda geçen seneye göre yüzde 17,7 gerilemiştir. Bu gerilemenin ihracatımıza olumsuz etkisi toplam 9.7 milyar dolar olmuştur. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar elbette hem siyasi, hem ekonomik hem de uluslararası nedenlerden kaynaklanmaktadır. Öncelikle iç istikrarın sürdürülmesi ve güçlü bir ekonomik yapıya ulaşmak için imalat ve yeraltı zenginliklerimizin değerlendirilmesi ekonomimiz için en önemli maddelerden biridir. Bugünkü seminerimizde yaklaşan hesap dönemi nedeniyle e-defter, e-fatura, e-arşiv ve kep ile ilgili e-uygulamalar konusunu işleyeceğiz. Oda olarak bilgi güncelliğinin korunması adına eğitim ve bilgilendirme seminerlerimiz devam edecektir” dedi.
Son Tarih 31 Aralık 2016
Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, 2015 yılı brüt satışları 10 milyon TL’yi geçen mükelleflerin 2017 yılı hesap döneminde e-defter uygulamasına geçmek zorunda olduklarını ve bu durumda olan mükelleflerin e-defter ve e-fatura sistemine kayıt olup mali mühürlerini 31 Aralık 2016 tarihine kadar almaları gerektiğini belirtti.