Konya’da, beslenme dostu okul seçilen eğitim kurumlarına gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.
Konya’da İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile oluşturulan değerlendirme komisyonunca, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda yerinde yapılan değerlendirmelerle "beslenme dostu okul" olarak belirlenen eğitim kurumlarına Beyşehir ilçesinde düzenlenen törende sertifikaları verildi. Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde kürsüye gelen Konya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, her iki bakanlığın işbirliği ile 2010 yılından bu yana yürütülmekte olan beslenme dostu okul programının, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi okul, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsadığını söyledi. Öznavruz, Konya’da bu sertifikayı alan okul sayınının giderek arttığını belirtti.
İl Mili Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, söz konusu projenin her geçen yıl biraz daha öneminin iyi anlaşılmaya başlandığını söyledi. Gürsoy, “Okullarda asıl yapmamız gereken eğitimlerden bir tanesi de çocuklarımızı hayata hazırlanırken, beslenmeden tutun da, dinlenme, eğlenme, okuma alışkanlıklarının tamamıyla ilgili diğer eğitimleri de bu formal eğitimin yanında devam ettirmek arzusundayız” dedi.
Konuşmaların ardından projeyle ilgili slayt gösterisi ile katılımcılara bilgiler aktarılırken, ardından Konya’da sertifika almaya hak kazanan 25 eğitim kurumunun yöneticilerine protokol tarafından sertifikaları verildi. Konya’da beslenme dostu okul projesi kapsamında Konya ilçelerinde en fazla sertifikayı 9 okulla Beyşehir aldı. Konya’da beslenme sertifikası alan okullar şöyle:
“Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Beyşehir Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Beyşehir İhsan Kabadayı Ortaokulu, Beyşehir Yeşildağ Cihan Kolaç Ortaokulu, Beyşehir TOKİ Ortaokulu, Beyşehir TOKİ İlkokulu, Beyşehir Yeşildağ Şehit Şefik Ayaydın İlkokulu, Beyşehir Şehit Hasan Metli İlkokulu, Karatay Celal Akın İlkokulu, Selçuklu Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Karatay Belediyesi Erenler Anaokulu, Meram Mevlana Anaokulu, Karatay Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1.kademe ve 2.kademe, Karatay Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu, Meram Türk Anneler Derneği Anaokulu, Ereğli Belediyesi Zübeyde Hanım Anaokulu, Seydişehir Merkez İlkokulu, Akşehir Küçük Ağa Anaokulu.”
Sertifikası yenilenen okular ise, Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu, Ereğli Musa Karabaş Anaokulu, Özel Selçuklu Diltaş İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Meram Diltaş İlkokulu ve Ortaokulu oldu.
Programa, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Durmuş Ali Turgut, ilçelerin milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, sertifika alan okulların müdürleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.