Her mevsim “çiçek” gibi olan Konya, lale mevsimi ile birlikte Japon Parkı ve Ladikli Ahmet Hüdai Parkı’nda sakuraların oluşturduğu güzelliği yaşıyor. Başkan Akyürek, Japonya’da adına festivaller düzenlenen sakuraları tüm Konyalıların görmesini istedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir geneline dikilen lale ve sümbüllerin yanı sıra Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ve Japon Parkı’ndaki sakuraların açması şehre ayrı bir güzellik katıyor.
Konya’da yaşanan bahar güzelliğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çiçek Gibi Konya hedefine doğru ilerlediklerini, şehrin her mevsim açan çiçeklerle rengarenk olduğunu söyledi. “Yeşil İçinde Konya” sloganıyla yola çıktıklarını, “Çiçek Gibi Bir Konya” hedefi için canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, bugün Konya merkezde yeşil alan miktarının 15 sene öncesine göre 3-4 katına çıktığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan parkların bahar ve yaz aylarında halkın nefes alma mekanları olarak ilgi gördüğünü belirterek, Türkiye’nin en büyük havacılık temalı parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nın açılışa katılan herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, şehrin yeşil dokusuna katkı yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Bahar mevsimi ile birlikte başta Alaaddin Tepesi olmak üzere şehrin her yerinde açan lalelerin Konya’nın bir güzelliği olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, lalelerle birlikte açan sakuraların da (Japon süs kirazı) mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi. Japonya’da adına festivaller düzenlenen sakuraların İstanbul Yolu üzerinde bulunan Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ile Japon Parkı’na ayrı bir hava kattığını ve büyük ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Akyürek, lalelerin ve sakuraların ardından refüjler ve parklardaki güllerin açmaya başlayacağını ifade etti.