Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu’nun düzenlediği milli berber ve kuaförler yarışmasına Konya Berberler ve Kuaförler Odasından 9 finalist katılacak.
400’ün üzerinde berber ve kuaförün katılımıyla, yaklaşık bir yıl önce başlayan milli berber ve kuaför seçme yarışmasının finaline Konya’dan 6 berber, 3 kuaför katılacak. Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk defa oluşturulacak Milli Takım için 11 bölgede düzenlenen yarışmada Ankara, İstanbul, Antalya ve Rize bölgelerinde elde ettikleri derecelerle Konyalı berber ve kuaförler 25-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan yarışmada kendilerini gösterecekler. Ankara’da saç kesimi ve şekillendirme kategorisinde yarışan İbrahim Gökkaya ile Bayram Üstün, İstanbul’da yine aynı kategoride yarışan Hüseyin Deryal ve Hayati Tuncer, Antalya’da yine bu kategoride ter döken Ali Yıldız ve Rize’de Tuncer Durmuş, Ankara’da yapılacak finalde hünerlerini sergileyecek. Türban ve tasarım, salon topuzu, kesim renklendirme gibi kategorilerde Ankara bölgesinde yarışan Emine Okşak, Hilal Özcan, Sema Okşak’ta finallerde hüner sergileyenler arasında yer alacak.
Yapılacak finalle ilgili konuşan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, meslektaşlarının Konya’ya birincilik getirmesini istediğini söyledi. Baranok, "Değişik bölgelerde yarışan arkadaşlarımız oldu. İstanbul’dan iki tane arkadaşımız katıldı ve finallere kaldı. Konya’yı temsilen dokuz arkadaşımız yola çıktı. Bu arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Mesleğimizi yücelterek kalite çitasını belli bir noktaya getirdiler. Gönlümüzde birinciler zaten. İnşallah Konya’ya birincilik getirirler" dedi.
Konya’da 26 yıldır berberlik yapan ve Rize bölgesinde düzenlenen yarışmada 1. olan Tuncer Durmuş ise, yarışma hakkında bilgi verdi. 81 ilin 11 bölgeye ayrılarak berber ve kuaförlerin yarışmaya katıldığını anlatan Durmuş, "Yarışmaya tek bir yerden katılmak istemedik. Ankara’da başarı sağladık acaba Antalya’da sağlayamazmıyız, İstanbul’da sağlayamazmıyız diye düşündük. Onun için tek yerden de girebilirdik. Farklı farklı şehirlerden girdik yarışmalara. Ve bu yarışmada Konya’nın bir şeyler getirebileceğini göstermeye çalıştık. İnşallah göstermişizdir. 9 kişi var final’de. İki ya da üç tane madalya bekliyoruz. Bütün arkadaşlarımız bir birinden farklı stilistler. Kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.