Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümleri tarafından, “Çocuk Eğitiminde Bilim Merkezlerinin Yeri” konulu bir konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak, Mersin Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Soner Yurtdaş davet edildi. Hem çocuk gelişimi öğrencileri hem de akademisyenler konferansa yoğun ilgi gösterdi.
Çocuk üniversiteleri konusunda nitelikli çalışmalar gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Üniversitemizde her alanda olduğu gibi çocuk gelişimi alanında da önemli gelişmeler kaydediliyor. Üniversitemiz Konya’da ilk kez çocuk üniversiteleri konusunda çalışmalar yapıyor. Çocuk gelişimi alanında hem önlisans hem de lisans öğrenimi gören öğrencilerimiz her yaştaki çocuğu üniversite ortamıyla tanıştırarak, rehberlik etmeyi hedefliyor. Çocuk üniversitesi projesi ile çocukların merak ve hayal güçlerini bir kalıba sokmadan, onlara öğrenme ortamı sunmayı amaçlıyoruz” denildi.
"KTO Karatay, insanlığın geleceğini düşünen üniversite"
Çocukların bilimsel öğreniminde bilim merkezlerinin önemini vurgulayan Soner Yurtdaş, dünyada ve Türkiye’de bilim öğretiminde kullanılan yöntemleri anlattı. Çocuklara bilimin öğretimi için ülkemizdeki üniversitelerin 2009 yılından bu yana aktif çalışmalar yaptığını anlatan Yurtdaş, “Ülkemizde yaklaşık 36 çocuk üniversitesi var, bazıları STK’lar ve yerel yönetimlerin, bazıları da üniversiteler bünyesinde uygulama-araştırma merkezleri yapılanmasının altında faaliyet gösteriyor. Bu çok özel uygulamanın Konya’da KTO Karatay Üniversitesi tarafından yapılması çok kıymetli. KTO Karatay, çocuk üniversitelerinin değerinin farkında olan bir üniversite. Bunu her fırsatta bizlere kanıtlamaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Tüm insanlığın geleceği olan çocuklara verdiği önemi düzenlediği bu etkinlikle bir kez daha gösteren KTO Karatay Üniversitesi toplumsal sorumluluk ekseninde bu tarz etkinliklere katkı sağlamaya devam ediyor.