Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, yapımına 2016 yılında başlanan Hukuk Fakültesi binasında sona yaklaşıldı.

Öğrenci sayısı ve niteliği açısından her geçen gün büyüyen KTO Karatay Üniversitesi, gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ve eğitim kalitesinin yanı sıra örnek mimariye sahip fakülte binaları ile de fiziki yapısını güçlendirmeye devam ediyor. Yapımına 2016 yılında başlanan KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yeni binasında da sona yaklaşıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde yapımı tamamlanan ve Selçuklu mimarisi çizgileriyle inşa edilen modern binada Hukuk Fakültesi öğrencileri eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürecek. 90 bin 133 metrekare kampüs alanında bulunan ve toplamda 16 milyon 461 bin Türk lirasına mal olan binada 12 derslik, 4 amfi, kafeterya, çok amaçlı salon ve serbest çalışma alanları bulunuyor.

“Bölgenin ve ülkenin yükselen gücü KTO Karatay Üniversitesi”

KTO Karatay Üniversitesi’nin her geçen gün bölgenin ve ülkenin yükselen gücü olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini aktaran KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Üniversitemiz bilimsel alanda olduğu kadar, sosyal ve fiziki alanda da gelişimini hızla sürdürüyor. 2016-2017 akademik yılında üniversitemize kazandırdığımız merkezi derslik ile öğrencilerimiz başarılarını daha nitelikli, modern, fiziksel ortamlarda sürdüreceklerdir. 2017 yılında da üniversitemize kazandıracağımız diğer binalarımızın ihale süreci tamamlandı. Kısa bir süre sonra da açılışını gerçekleştireceğimiz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği katkılarıyla üniversitemize kazandırılan Hukuk Fakültesi Binası da bu yükselişin en güzel örneğidir. Üniversitemize sağladığı desteklerden, eğitime sunduğu katkılardan ötürü de TOBB’a teşekkür ediyoruz. 16 bin metrekare alana sahip fakülte binamız yaklaşık 10 ay gibi bir sürede tamamlanmış, 12 derslik, 4 amfi ve birçok sosyal kullanım alanı ile birlikte öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur” ifadelerine yer verdi.

“Hedefimiz küresel düzeyde kaliteli eğitim sunmak ve bilimsel araştırmalarla topluma öncülük eden seçkin bir kurum olarak ülkemizin kalkınmasında rol oynamaktır” diyen Öztürk, “İdeallerimize ulaşmada yönetim olarak akademik ve idari kadromuzla hep beraber gayret gösteriyoruz. Bizim için en kıymetli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. Bugün helal alın terleri ile bu yatırımlara katkı sağlayan üyelerimizin sayesinde hem şehrimiz hem de ülkemiz kazanıyor” şeklinde konuştu.