Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Hemşirelik Günü’nü Karatay Medresesi önünden başlayan yürüyüş ile kutladı.
KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen program “Medyanın Objektifinden Hemşirelik ve Hukuki Çerçevesi” paneli ile devam etti. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’ın moderatörlüğünde başlayan programda, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dülgerler, Prof. Dr. Ayşe Özcan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yalçın Kaya, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin Akın hukuk ve medya çerçevesinde bilgilerini katılımcılara aktardı.
Hemşireliğin medyada gösteriliş biçimini anlatan KTO Karatay Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Özcan, “Hemşirelik mesleğini dünya ve Türk toplumu olarak yeterince tanımıyoruz. Dizilerde, filmlerde bizlere nasıl empoze edildiyse o şekilde anlamlandırıyoruz. Hemşire hastanın hastalığı ile baş etmesi sürecinde danışmanlık yapar. Çok önemli bir fonksiyondur bu. Bu nedenle hemşirelikte eğitim önem arz etmektedir” dedi.
Mesleki yeterliliğin hemşirelikte önemli olduğu anlatan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu ise, “Bilginin yanında el ve iletişim becerisi hemşirelikte altın kurallardır. İnsani değerlerimizi ön plana alamadan iyi bir sağlık profesyoneli olmamızda da imkân yoktur” şeklinde konuştu.
Medyanın hayatımızdaki önemine vurgu yapan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yalçın Kaya, “Basın, medya, internet, gazete bir kurumdur, hayatımızın parçası bir kurumdur. İşlevsel olduğu için hayatımızda bu araçlara gerek duyuyoruz. Medya eğitir bilgi verir, eğlendirir ve ihtiyaçlarımızı giderir, hayatımızda bu nedenle önemlidir” ifadelerini kullandı.
KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dülgerler, “Sağlık çalışanlarının hemşirelik günün kutluyorum. Medyada her meslekten haber yer aldığı gibi bu mesleğe ilişkin haberler de var. Çok yoğun bir haber trafiği olmamasına rağmen mesleğin sorunları, çözümlerine yönelik değil şahsi görüşleri içeren haberler yer almış. Herkes basına bir şeyler söyler önemli olan doğruları söylemektir. Her meslekte olduğu gibi otokontrol çok önemlidir. İletişimin çok önemli olduğu sektörlerden birisi de hemşirelik mesleğidir” diye konuştu.
Prof. Dr. Belgin Akın da hemşirelik ve medya gücü konusunda katılımcılara sunum yaptı. “Hemşirenin Objektifinden Hemşirelik” fotoğraf yarışmasında dereceye giren Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Meltem Büyükarı, Şeyda Batı ve Enes Acar’a ödülleri panelistler tarafından takdim edildi.
“Medyanın Objektifinden Hemşirelik ve Hukuki Çerçevesi” panelinin katılımcılara ve öğrencilere mesleki olarak büyük katkılar sağladığını aktaran konuşmacılar, “KTO Karatay Üniversitesi bu yıl ilk defa Hemşirelik Bölümü’ne öğrenci alan bir üniversite. İlk yılında sadece eğitimde değil, sosyal etkinliklerle de adından söz ettiriyor. Panel hemşirelik mesleğinin sorunlarına ve doğru anlaşılmasına katkılar sağladı. Etkinliğin düzenlenmesinde katkıları olan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Program panelistler tarafından öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.