Konya’nın Kulu ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.
Kulu Stadında gerçekleştirilen törene, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Cumhuriyet Savcısı İlker Peker, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Akkaraman, kamu kurumlarının müdür ve amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Cumhuriyetin 93. yılında ülkenin yepyeni bir millet çehresi kazanmasına sebep olduğunu söyledi. Avrupa’nın 93 sene önce hasta adam dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün Avrupa’nın güney doğusundaki en kuvvetli devlet haline gelmesnin bunun kanıtı olduğunu belirten Sağlam, “Bugün dünyada adı cumhuriyet olan fakat adından başka hiçbir cumhuriyet özelliği taşımayan devletlerle Türkiye Cumhuriyeti’ni karıştırmamak gerekir. Bu bakımdan cumhuriyeti kurucusu Atatürk’ten dinlemek ve tarif ettiği gibi ayakta tutmak gerekir” dedi.
Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından, okulların gerçekleştirdiği resmi töreniyle program sona erdi.