Konya’nın Kulu ilçesinde “Kutlu Doğum Haftası” düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Canımana Mahallesi Yardımlaşma Yeşillendirme ve Kalkındırma Derneği’nin Kutlu Doğum Haftası kapsamında organize ettiği etkinlik, Canımana Mahallesi Şehit Murat Uçar İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Konya AK Parti Milletvekili Abdullah Ağralı, AK Parti Eski Milletvekili Halil Ürün, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Emniyet Müdürü Erdinç Gürkan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, vatandaşlar ve davetliler katıldı.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yönetim Kurulu Uzman Dr. Ali Böcü, İslam ve Peygamberimiz Hz. Muhammed konulu konuşma yaptı.
Eski Milletvekili Halil Ürün ve belediye başkanın konuşmalarının ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Bugün içinde bulunduğumuz coğrafyanın İslam ümmetinin kurtuluşunun yolu belki Hz. Peygamberi anlamak, İslam’ı anlamak onun hayatını anlamaktan geçiyor. Onun için bu programların ben Peygamber Efendimizin hayatını, İslam’ı, hayatın gayesini Müslüman olarak yaşamanın bilincini anlatmaya vesile olduğuna inanıyorum” dedi.
Öğle namazını mahalle camisinde kılan davetlilere gül ve şeker ikramında bulunuldu. Program verilen öğle yemeğinin ardından sonra erdi.