Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Medeniyet Okulu Projesi, ikinci yılında paydaşların katılımıyla değerlendirildi.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, eğitim, kültür ve medeniyetin bir başka gruba, cenaha ihale edilemeyeceğini, bütün işlerin tüm sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu söyledi.
Medeniyet Okulu Projesi’nin hayata geçirilmesinde öncülük yapan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, projenin Türkiye’ye örnek bir proje olarak yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
Medeniyet Okulu Projesi’nin taşrada büyük bir karşılık bulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca da, “Konya’da son yıllarda çok güzel bir yatırım hamlesi oldu. Bilim Merkezi gibi bir değerimiz var. Hedefimiz Bilim Merkezimizde, bir tane Cezeri yetiştirebilmek, Mimar Sinan çıkarabilmek” diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin ise şunları söyledi: “Eğitim faaliyetlerinde dramanın yani tiyatronun büyük önemi vardır. 2014-2015 yılında 10 mobil tiyatro ekibiyle birlikte aylık bin 645, toplamda 12 bin 900 mobil tiyatro gösteri yapılmış. 2015-2016’da da mobil tiyatro ekibinin tiyatro çalışması 15 binden 28 bine yükselmiştir. Dergi olarak ise, 2015-2016 öğretim yılında bin 290 okul, 3 bin 430 şubede 87 bin öğrenciye 800 bin adet dergi dağıtımı yapılmış, değerlerde her ay için seçilmiş bir ahlaki kavram işlenmiş, yine bu değeri temsil eden tarihsel bir şahsiyet tanıtılmıştır. Bilgehane ve kütüphanelerimizle Konya merkez ve ilçelerimizde toplam 7 bin 476 gence hizmet veriliyor. İyilik tohumunu nereye atarsak atalım, karşılığını iyilik ve güzellik olarak mutlaka vermektedir. Medeniyet Okulu toplumu bütün katmanlarıyla değerlendiren bir iyileşme hareketidir. Bu hayır ve hizmet yarışında bize destek veren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
Toplantıda değerler eğitimi alan öğrenciler tiyatro gösterisi yaptı.