Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Çarıklar Fatih Mahallesi’nde yapımı tamamlanan "Çarıklar Sosyal Tesis" düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Meram Belediyesi tarafından ilçenin yeni mahallelerinden biri olan ve merkeze yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Çarıklar Fatih Mahallesi’ne kazandırılan fonksiyonel sosyal tesis düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram Koordinatörü Mustafa Torun, AK Parti Konya İl ve merkez ilçe teşkilatlarından yöneticiler, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri, muhtar derneklerinin başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan Çarıklar Fatih Mahallesi Muhtarı Hüseyin Dalkıran, “Mahallemizin en büyük ihtiyacı olan sosyal tesisi bizlere hediye ettiği için mahallem adına belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar almadığımız hizmetleri alıyoruz” dedi.
“FONKSİYONEL TESİS”
Meramlıların derdiyle dertlendiklerini ve bu doğrultuda seferber olduklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Adaylığımız döneminde Çarıklar’a yaptığımız ziyaretlerde halkımızın bizden en önemli talebi böyle bir sosyal tesisti. Ve o zaman size verdiğimiz söz doğrultusunda göreve geldikten sonra yaklaşık 7 ay önce bu tesisin temelini attık ve çok şükür bugün de açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 4 bin 86 metrekare arsa alanı üzerinde 775 metrekarelik inşaat alanına sahip bu tesis; düğün, nişan ve diğer sosyal etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salonu, emekliler lokali, hanımlar lokali ve muhtar ofisiyle birlikte mahallelilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir hüviyettedir. 693 bin 300 TL’ye mal olan tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“MERAMLI’NIN MERAMI BİZİM DERDİMİZ”
‘Meramlı’nın meramı bizim derdimiz’ diyen Başkan Toru, “Doğuda birileri hendekler kazarken biz, şehrimizi, bölgemizi inşa ve ihya etmenin derdindeyiz. İnsanımızı ihya ve memnun etmenin derdindeyiz. Çünkü bizim geldiğimiz anlayış; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıdır. Biz insanımızı yaşatalım, memnun edelim ki devletimiz de çok daha iyi bir noktaya gelsin” dedi.
AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, “Çarıklar Fatih ve diğer yeni bağlanan mahallelerimiz, 30 Mart’tan sonra çok güzel hizmetler alıyor. Bu mahallemize oldukça fonksiyonel ve göz dolduran bir tesisi kazandırdıkları için başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Meram’da spor tesisinden sosyal tesise, yeşil alandan parklara, kentsel dönüşümden imar çalışmalarına kadar her alanda önemli hizmetler yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra yapılan dua ile Çarıklar Sosyal Tesisi’nin açılışı yapıldı. Başkan Toru ve diğer protokol üyeleri tesisi gezdi.