Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, haşereyle mücadelede önemli bir yer tutan larva mücadelesi çalışmalarına başladı.
Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; sivrisinek, karasinek gibi haşereye karşı öncelikli olarak larva mücadelesi başlatıldığı belirtilerek, “Haşereye yumurtlama döneminde müdahale edebilmek için öncelikli olarak larva mücadelesi yapıyoruz. Çünkü bu mücadele, haşereyle etkin mücadelenin temelini teşkil etmektedir. Bu maksatla haşerelerin üreme alanları olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri, organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler ve pazar yerleri ekiplerimizce ilaçlanmaktadır” denildi.
BİYOSİDAL ÜRÜNLER KULLANILIYOR
Haşereyle mücadele çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen biyosidal ürünlerin kullanıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Larva mücadelesine belirli periyotlarla Ekim ayının sonuna kadar devam edilecektir. Uçkun mücadelesine ise hava şartlarına bağlı olarak Mayıs ayında başlayacağız. Vatandaşlarımız haşere ile ilgili şikayetlerini Belediyemizin 444 3 042 numaralı telefonuna bildirilebilirler. Halkımızın, özellikle çocukların, hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları gerekmektedir. Halkımızın rahat ve problemsiz bir dönem geçirmesi için belediyemiz gerekli çalışmaları yapacaktır.”